EVDEN ÇALIŞMANIZI KOLAYLAŞTIRACAK YÖNTEMLER

Çoğunluğun evden çalışmaya devam ettiği bu günlerde artık herkesin yeni bir çalışma planına ve düzenine ihtiyacı var. Bu süreci daha kolay ve sorunsuz geçirebilmeniz için yeni düzende yapmanız gerekenleri sizler için sıraladık.

1-KENDİNİZE BİR ÇALIŞMA ALANI OLUŞTURUN

Bu alan evinizdeki boş bir oda ya da oturma odanızda bir köşe olabilir. Bu alanda odaklanmak, iyi bir performans göstermek ve işinizi severek yapabilmek için  düzenli masa, ergonomik sandalye, iyi ayarlanmış ışık ve ofis gereçlerinden oluşan gerekli koşulları içeren çalışma ortamını oluşturmayı ihmal etmemelisiniz.

2-ÇALIŞMA SAATLERİNİZİ BELİRLEYİN

Gün içinde hangi işleri hangi saat diliminde yapacağınızı planlayarak en verimli saat dilimlerinizi çalışma zamanı olarak belirleyeceğiniz düzenli bir çalışma çizelgesi oluşturmalısınız.

Evde çalışırken çalışmanızı bölecek durumlar olabilir.Bu nedenle çalışma saati olarak belirleyeceğiniz saat dilimi oldukça önem teşkil etmektedir. Çalışmalarınızın bölünmemesi için örneğin; çocuklarınızı bu süreçte gözden uzakta bir aktiviteye yönlendirebilirsiniz ya da çocuğunuz küçükse onun uyku saatini sizin çalışma saatiniz olarak belirleyebilirsiniz.

3-MOLA VERMEYİ İHMAL ETMEYİN

Çalıştığınız alandan kısa aralıklarla uzaklaşmak, kahve içmek, yemek yemek gibi molalar vermek, ofiste çalıştığınız gizaman olduğu gibi evden çalışırken de büyük önem taşımaktadır.

4-KIYAFETİNİZE DİKKAT EDİN

Evde çalışıyor olmanız pijamayı çıkarmamanız ya da rahat olduğu için eşofman giymeniz anlamına gelmemeli. Elbette takım elbise ya da etek ceket giymeyin ama nasıl ofise giderken duş alıyor, dişinizi fırçalıyor belki makyaj yapıyor ve giyinip gidiyorduysanız evden çalışırken de aynı özeni göstermelisiniz ki  “işe başlamaya hazır” psikolojisine girebilesiniz.

5- ÇALIŞMA SAATİNİZ BOYUNCA DİKKATİNİZİ DAĞITAN ŞEYLERİ GÖRMEZDEN GELİN

Yemek hazırlamak, bulaşık yıkamak, evi temizlemek gibi birçok şey işten uzaklaşmanıza neden olabilir. Unutmayın ki ofiste çalışıyor olsaydınız bu işler siz eve gelene kadar bekleyecekti. O halde şimdi evde çalışırken de bu işleri çalışma saatinizi tamamladıktan sonra yapabilirsiniz.

6-BESLENMENİZE DİKKAT EDİN

Evinizin rahatlığında çalışıyor olmanız beslenme alışkanlığınızı kötü etkileyebilir. Daha çok yemek yeme ya da sürekli bir şeyler atıştırma ihtiyacı duyabilirsiniz. Bu durum hem enerji düşüklüğüne ve hem de kötü bir ruh hali yaşamanıza neden olabilir. Bu nedenle yemek saatlerinizi ofiste yemek yediğiniz saatlerle eşleştirebilir ve sağlıklı atıştırmalıklar kullanabilirsiniz.